佳礼资讯网

ADVERTISEMENT

楼主: 奀猪

2016国际中华小姐竞选 ★ 冠军温哥华朱亚琳 亚军纽约陈舒菲 季军悉尼栾添

華姐起底:勁貪玩!朱亞琳熱愛戶外活動
▪  on.cc  2016-01-16

▲ 這個「爆肌李嘉欣」真係好outgoing喎。

今屆中華小姐另一大熱、14號嘅「爆肌李嘉欣」朱亞琳(Jennifer)充滿陽光氣息,曾獲2015溫哥華華裔小姐嘅佢,成日跟友人結伴到戶外活動、草地野餐及池塘游水,活力十足!

▲ 呢個樣,真係好似李嘉欣。

▲ 呢個都係。

▲ 一睇就知佢朋友多,而且仲好爆肌添。

▲ 而且好貪玩,大家睇吓佢,紮住隻腳都要去玩。

▲ 呢張相點樣呈現佢貪玩一面?不解釋。

▲ 佢亦都好放得開外表嘅包袱㗎。

▲ 又一貪玩鐵證。

▲ 異性緣又好。

▲ 朱亞琳

華姐起底:Hot爆欒添曾上內地配對節目
▪  on.cc  2016-01-16

▲ 欒添原來參加過內地配對節目,私下嘅佢仲好奔放!

今屆中華小姐12號候選佳麗「野性鍾麗緹」欒添(Tiana)曾喺2015年勇奪澳洲華裔小姐冠軍,性格活潑好動,而且曬得一身健康膚色,身型fit到漏嘅佢更絕不吝嗇身材,不時亦會喺社交網上大晒性感靚相,噴血程度爆燈!

從佢平時打扮,睇嚟都係偏愛濃妝,「大眼仔」、「假眼睫毛」絕對唔少得!出席Party時更係盛裝出席,低胸露肩裙大晒事業線!當Tiana對住一班閨蜜們時更係分外熱情,着住三點式自拍時,朋友都不禁「出手相助」,用手為佢托胸,「sheshe」味勁濃!

Tiana野性又百變,閒時更會客串做吓模特兒同game girl一晒本錢,早前仲上過內地配對節目《我們約會吧》,演出經驗相當豐富!

▲ 21歲時已經上過內地配對節目《我們約會吧》!

▲ 成日都鍾意孖住朋友晒Body!

▲ 嘩~呢輕輕一托,得咗!

▲ 少女Pose嘟嘴仔!

▲ 呢張已經算係淡妝!

▲ 嚇我唔倒呀!

▲ 扮瑪麗蓮夢露?

▲ 坐喺地擺Pose都優雅過人!

▲ 做過game girl𠻹!

▲ 欒添

K_1986 发表于 20-1-2016 09:37 PM
从官方照看上去,个人觉得比较好看的是。。。
4号巫雪菲,5号鍾素敏,9号陳舒菲,12号欒添

看了她的生活照...
我确定是妆容、发型和拍摄角度的问题...
单凭生活照来看...
如果她不是爆肌+过壮的话,冠军可以直接抱回家了...

danielle_danz 发表于 21-1-2016 08:51 AM
支持本地的蛮漂亮,看好她

有人给她垫底...
真没想到... 多伦多今年来个那么逊色的...

奀猪 发表于 21-1-2016 12:39 PM
出国就甭想了...
昂坪市集一日游倒是有的...

而且赛期也蛮短的,到香港没几天就要决赛了。

jeff_love_peace 发表于 21-1-2016 01:30 PM
而且赛期也蛮短的,到香港没几天就要决赛了。

已经好多届都这样了...
以前华姐是年度盛事,很隆重其事的...
近这几年都是来到跟前才发布消息...
整个赛程也相对马虎...

Follow Us
朱亞琳陳舒菲夾擊麥明詩
▪  on.cc  2016-01-17

▲ 被視大熱的「爆肌李嘉欣」(14)朱亞琳(紅裙)因樣貌似足大美人而先勝一仗,但上圍驕人的「嫩版汪詩詩」(9)陳舒菲(右二),則來勢「胸胸」,壓倒一班佳麗!

《2016國際中華小姐競選》即將舉行,十四位候選華姐昨首次見傳媒,今屆佳麗水準甚高!而被視大熱的「爆肌李嘉欣」(14)朱亞琳(Jennifer)因樣貌似足大美人而先勝一仗,但上圍驕人的「嫩版汪詩詩」(9)陳舒菲(Mary),則來勢「胸胸」,壓倒一班佳麗!而作為本地薑的(3)麥明詩,謂走甜美路線及主場之利,望成功突圍!

《2016國際中華小姐競選》將在周六(23日)假將軍澳電視城隆重舉行,14位候選佳麗昨日在將軍澳一間酒店首次會見傳媒,佳麗們在台上逐一自我介紹。而今屆佳麗質素明顯「睇高一線」,大部分都屬高妹,認真高人一等。而悉尼代表「野性麗緹」(12)欒添則被抽中試戴后冠及獲頒權杖,並表現得激動及開心。

靚樣似李嘉欣

其中賽前被視為大熱門的(3)麥明詩、紐約代表「嫩版汪詩詩」(9)陳舒菲(Mary)、(12)欒添及(14)溫哥華代表「爆肌李嘉欣」朱亞琳(Jennifer),當中以陳舒菲上圍最驕人!而與李嘉欣有幾分相似的Jennifer,原來是上海及比利時混血兒,她表示很多人都有同感:「我都係佢Big Fans!(覺得李嘉欣靚嗎?)覺得呀!(所以覺得自己都靚?)自己都覺,但大家性格唔同所以好難去比較!(身材高係優勢?)相信都會係一個優勢,對自己都有信心。」而Jennifer去年亦曾勇奪《2015溫哥華華裔競選小姐》冠軍,選美經驗豐富,似乎與麥明詩有一番鬥爭!

而擁有驕人身材的陳舒菲坦言身材並不重要:「其實大家嚟選美都係顯示最靚嘅嘢,身材豐滿並唔重要,最重要係自信。(泳衣環節變得突出?)知道呢個環節會問問題,問題難要動下腦筋。」講到朱亞琳樣貌似李嘉欣,陳舒菲亦表示贊同,另外,她又暗寸朱亞琳指:「有人像明星,有人不像,但不代表我不可以做明星。」。

至於被抽中率先戴后冠的欒添,亦曾在澳洲分區賽奪得總冠軍,她對今次競選並沒有太緊張,更賣口乖大讚無綫員工敬業又親切,問她見過其他佳麗後可感緊張?她說:「還好,各有學習的地方,(會留港發展?)暫時不會考慮,比賽完再算。」

本地薑有優勢

面對其他佳麗夾擊的麥明詩希望以三甲為目標:「自己走甜美路線,我優勢勝在係較熟香港文化同面對傳媒。(朱亞琳似李嘉欣?)我都覺得似,佢係比較西化。(壓力?)一定要努力,但我無乜壓力,路線唔同。」她又謂盡地主之誼,帶佳麗買sim卡及生果。

▲ 「本地薑」(3)麥明詩表示會走甜美路線,亦認為自己有主場之利。

▲ 來自溫哥華的(14)朱亞琳自覺靚樣似李嘉欣,對比賽信心十足。

▲ 身材驕人的(9)陳舒菲希望在泳衣環節「凸」圍而出!

▲ 14位「中華小姐」候選佳麗首次會見傳媒,大部分更屬「高妹」。

麥明詩主場衝三甲朱亞琳狙擊

▲ 當中被視為大熱的「爆肌李嘉欣」朱亞琳(紅裙)因貌似「大美人」李嘉欣而略勝一籌。

14位候選華姐昨日首度會見傳媒,今屆佳麗大多屬高妹一族,「提高」了整個水平!當中被視為大熱的「爆肌李嘉欣」朱亞琳因貌似「大美人」李嘉欣而略勝一籌,上圍「Big」爆的陳舒菲亦「胸」壓一眾佳麗,本地薑的麥明詩身高被比下去,但她期望憑主場之利取勝!

年度盛事《2016國際中華小姐競選》將於周六(23日)假將軍澳電視城隆重舉行,14位候選佳麗昨日在將軍澳一間酒店首度會見傳媒,穿低胸緊身裙的佳麗行Catwalk亮相並逐一自我介紹。今屆佳麗質素明顯「睇高一線」,除了香港代表麥明詩及多倫多代表柯思懿外,其餘佳麗都「高」人一等!當中悉尼代表、「野性麗緹」欒添被抽中試戴后冠及獲頒權杖,猶如「獲獎」般激動!

奪冠信心爆棚

麥明詩、來自紐約的「嫩版汪詩詩」陳舒菲(Mary)、欒添及來自溫哥華的「爆肌李嘉欣」朱亞琳(Jennifer)均被視為大熱門,當中以陳舒菲上圍最「Big」爆。Jennifer是中國及比利時混血兒,成為全場焦點的她以英語受訪,自爆很多人都指她貌似李嘉欣:「我都係佢Big Fans!(覺得李嘉欣靚?)覺呀!(所以覺得自己都靚?)都覺,但大家性格唔同難比較。(身材高係優勢?)相信都係一個優勢,對自己有信心。(有信心拎冠軍?)有。」翻查資料,她去年勇奪《2015溫哥華華裔小姐競選》冠軍,相信與本地薑麥明詩將有一番惡鬥!

陳舒菲來勢「胸胸」,她自言最重要是有自信:「其實大家嚟選美都係帶最靚嘅嘢,身材豐滿唔重要,最重要係要有自信!(泳衣環節變得突出?)所有事情都好有趣,知道呢個環節會問問題,問題難要動吓腦筋。」又出口術暗寸勁敵朱亞琳:「有啲人似明星,有啲人唔似,唔代表我唔可以做明星!」

欒添講實力唔靠運

至於被抽中試戴后冠的欒添貌似鍾麗緹,曾在澳洲分區賽奪得總冠軍的她自言並不緊張:「還好,有學習地方。(留港發展?)暫時唔考慮。」她對於有幸率先戴后冠感興奮:「覺得好Lucky!(怕用完運氣?)選美唔係靠運氣,係靠實力!」

面對其他佳麗夾擊,麥明詩的身高雖然被比下去,但她坦言以三甲為目標:「各個佳麗質素平均,我走甜美路線,優勢係較熟悉香港文化同面對傳媒!(朱亞琳似李嘉欣?)我都覺,佢比較西化,李嘉欣係公認大美人!(有壓力?)一定要努力,但我冇乜壓力,大家路線唔同。」她又笑言會盡地主之誼,帶佳麗買Sim卡及水果。

▲ 本地薑麥明詩被貌似李嘉欣的朱亞琳狙擊,但無損她打入三甲的信心!

▲ 朱亞琳

▲ 陳舒菲身材出眾,但她認為自信才是最關鍵的一環!

▲ 欒添貌似鍾麗緹,強調靠的是實力而非運氣。

▲ 巫雪菲

▲ 鍾素敏

▲ 應屆候選佳麗都「高人一等」,令身形嬌小的麥明詩(左三)較為輸蝕。

阿媽企場外做龍友 麥明詩唔識安排坐位

▲ 麥明詩竟然要媽媽企場外?佢話唔知點安排,想父母做個普通觀眾感受吓佢嘅演出!

《2016國際中華小姐競選》將於周六晚(23日)舉行,無綫今午安排14位佳麗到馬鞍山,進行才藝表演,競逐「現場觀眾投票選至Like」殊榮。

自彈自唱《華麗轉身》

香港代表麥明詩(Louisa)自彈自唱汪明荃名曲《華麗轉身》,並譜上一小段英文新詞,歌頌對媽媽的尊敬,而麥爸爸及麥媽媽亦親自到場撐愛女,經麥明詩在台上「相認」後,麥爸媽由觀眾席企位,改為獲邀到場內坐定定觀看愛女表演。

想父母做普通觀眾Feel吓

麥明詩表示:「我對自己表演有信心,希望最終入到三甲。(做乜要父母企場外?)我唔知應該點安排,另外都想佢哋以普通觀眾身份,感覺吓我嘅表現,然後話我知應該點做可以最好。首詞我填咗幾晚,表達我對媽媽的感覺。(效法原唱汪明荃別樹一幟嘅演繹?)我都有睇唔同人嘅演繹方法,其實原唱都好好聽,但我聲底唔同。」

▲ 麥明詩準備獻唱時喺台上同媽媽「相認」!

▲ 喺場外做「龍友」嘅麥媽媽即刻揮晒手!

▲ 隨即獲安排坐到場內睇阿女表演!

▲ 麥明詩唱嘅係估你唔到《華麗轉身》……睇字都有聲呀!

▲ Louisa就話填咗幾晚填,想表達對媽媽嘅感覺!

▲ 講到「經過那些年…」,佢就話原唱汪明荃都唱得好聽!

▲ 夠晒威豬啦…父母齊齊嚟撐場!

低胸搶鏡 18歲準華姐陳舒菲觀眾至Like

▲ 18歲陳舒菲低胸晒青春!

現年18歲的陳舒菲(Mary)以紐約代表身份,到馬鞍山出席《2016國際中華小姐競選》「現場觀眾投票選至Like」活動,並以水杯、掌聲打拍子,表演唱歌贏得觀眾至Like殊榮。

青春無敵的陳舒菲,不但低胸露出心口事業線,頒獎予投她一票的小妹妹時,更蹲身令裙下險春光乍洩,她受訪時說:「也不算性感。(踎低險洩春光?)沒有,我有打底褲,現場目光來自不同角度,當然要小心。(泳裝環節特別有信心?)我的自信來自表現得好,不會對這個環節特別有信心,其實每位佳麗都受歡迎,攞不攞獎我都會檢討自己。(花幾耐準備演出?)這個是我覺得好玩,於是上網找片段自學,也算不上甚麼預備。」

▲ 陳舒菲以水杯、掌聲打拍子,表演唱歌贏得觀眾至Like殊榮。

▲ 真係好青春!

▲ 陳舒菲短裙晒腿!

▲ 俯身晒胸!

▲ 蹲身險走光,不過陳舒菲話打足底!

奀猪 发表于 21-1-2016 02:19 PM
低胸搶鏡 18歲準華姐陳舒菲觀眾至Like

朱亞琳爆肌真功夫 黃嘉欣甩舞唔識執生

▲ 朱亞琳(左)舞得輕鬆自信,相反黃嘉欣…就真係唔知佢想點!

《2016國際中華小姐競選》在馬鞍山舉行「現場觀眾投票選至Like」活動,佳麗不是跳舞,就是唱歌,其中洛杉磯代表9號黃嘉欣,表演hip hop舞蹈,但忘記舞步,在台上以笑遮醜,評判之一張名雅提點她:「跳舞miss咗step唔緊要,繼續跳,因為冇人知㗎!」

反觀溫哥華代表14號「爆肌李嘉欣」朱亞琳,一身啦啦隊裝束,自信心十足,end pose更以一個側手翻落地接一字馬,盡展真功夫,她以英文說:「我年青時已學,我想做啲唔同嘅嘢,覺得好玩!(被指似李嘉欣,選美有着數?)聽到人話我似李嘉欣,佢係最靚嘅女仔又nice,我好榮幸。(一身肌肉會否打折扣?)我諗我係非常健康、強壯,我成日關注自己身體,冇為呢個選美減肥,我平時已着重健康飲食,我非常開心自己有呢副身軀。」

▲ 先嚟睇吓14號朱亞琳啦…最緊要係咩呀?「自信」!

▲ 就算露出打底褲都冇失色!

▲ 睇睇吓…其實有啲似健美小姐!

▲ 表演時仲嚟個側手翻…冇得輸啦!

▲ 最後以一字馬作結,非常完美!

▲ 不過佢就話唔介意一身肌肉,係因為平時已經着重健康飲食所練成!

▲ 對於被讚似李嘉欣,佢就覺得好開心同榮幸!

▲ 強而有力嘅臂彎!

▲ 相反…9號黃嘉欣係表演hip hop!

▲ 不過,就唔記得舞步,即刻停晒手,唔識執生!

▲ 以手遮醜…都遮唔住啦!

▲ 評判張名雅(右)都要出聲提點對方要跳落去!

奀猪 发表于 21-1-2016 02:14 PM
阿媽企場外做龍友 麥明詩唔識安排坐位

奀猪 发表于 21-1-2016 01:45 PM
朱亞琳陳舒菲夾擊麥明詩

奀猪 发表于 21-1-2016 01:54 PM
麥明詩主場衝三甲朱亞琳狙擊

壮硕下...
但是有健康美啦...

奀猪 发表于 21-1-2016 01:39 PM
已经好多届都这样了...
以前华姐是年度盛事,很隆重其事的...
近这几年都是来到跟前才发布消息...

也不知TVB在搞什么,连世界小姐和国际小姐的代理权也没了

其实我蛮喜欢Louisa的。虽然矮,不过在众多高佻佳丽中,也显得突出啊!
反观Janice好像自决赛后,失色了很多。