佳礼资讯网

ADVERTISEMENT

張智霖視帝勢打孖上

非無綫「親生仔」的張智霖(Chilam)聽教聽話,且落實明年再「歸隊」拍劇,有指今年台慶頒獎禮,他分分鐘揮低三屆視帝黎耀祥奪獎。而他的好拍檔吳鎮宇則謙稱仍需努力,並大方恭喜Chilam旗開得勝。

向來被視為「無綫台慶頒獎禮熱身賽」的馬來西亞Astro頒獎禮於12月1日揭開序幕,無綫「非親生仔」Chilam憑《衝上雲霄II》人氣急升,且特意請假出席撐場,難怪盛傳視帝寶座已十拿九穩,更有指他很大機會於12月16日舉行的無綫台慶頒獎禮上,順理成章再下一城。而早前Chilam簽約新經理人公司前,無綫曾出「重酬」搶人,雖然最後合作告吹,但Chilam與無綫關係日趨緊密,除已落實答允明年合作開拍《衝》劇的電影版外,有指無綫方面已和他達成協議,明年再歸隊拍劇。

獎項多多都歡迎
Chilam昨日接受電話訪問說:「我係會出席Astro喎!因為11月30日我會喺馬來西亞舉行演唱會,都係留多一日啫!(TVB搵你再拍劇?)係有咁嘅打算,都已經傾過吓,如無意外會係出年下半年嘅時裝劇。成件事雙贏又冇負面因素產生喎!咁點解唔做呢?(聽講你今年攞硬視帝。)獎項嘅嘢我多多都歡迎,但平常心啦!(你唔係親生仔都對你咁好?)如果成真,咁咪證明佢哋公平囉!(唔驚畀人話拍劇換獎?)乜有得換咩?我以前年年都拍一套,又唔見頒個獎畀我?哈哈!」

鎮宇大方送祝福
而同是《衝》劇男主角的吳鎮宇則謙稱未收到Astro方面的邀請:「祝Chilam旗開得勝啦!其實唔係咁多頒獎禮邀請我出席,即係證明我還需努力囉!(無綫視帝有冇信心?)我覺得機會唔大,但無論如何TVB係我母校,我出年都會返去拍劇。」

此外,同是大熱之一的黎耀祥坦言看好Chilam及吳鎮宇,提到Chilam不是無綫親生仔,他說:「呢樣嘢唔重要,最緊要觀眾認同!」問到台慶頒獎禮有沒有信心?他說:「普通啦!都係睇大家反應,始終佢哋嗰部《衝上雲霄II》係大製作。(蝕底啲?)少少蝕底啦!佢哋套劇的而且確各樣都好受落。」至於楊怡受訪時亦說:我覺得獎冇話親唔親生攞呢回事,邊個演員做得好,觀眾就會投票。」問到看好誰奪視帝獎時,她笑說:「唔好話睇唔睇好,我希望拍檔馬國明有機會攞,希望孖住自己都有機會。」

支持cool魔拿視帝。。。

預先恭喜他

喜欢他,但是感觉上他今年应该不会拿到视帝

TVB的视帝是靠關係的。。。

他看起来很想得。。

他应该可以

Follow Us
还是比较希饭吳鎮宇...

靓仔就是比较容易上位!我还是喜欢吴镇宇,他拍得比较有味道!

如果他拿,沒有異議,比陳豪、謝天華拿更有說服力

隨便........

我觉得cool魔会和视帝插肩而过

Jayden Cool!!!加油!!!

还蛮不错的啦

很难说 , 还记得去年 黎耀祥 拿奖 时,馬國明 那惊讶的表情