佳礼资讯网

ADVERTISEMENT

楼主: 黑仔3838

7k - 8k 能买到什么牌子pre power amp?

原帖由 黑仔3838 于 14-8-2009 12:11 AM 发表
之后再换上Isoclean 105F II的排插和Super Focus电源线。
估不到出来的效果,可以甘大!!!!!!
那音质完全不同,人声比之前更順滑自然。
尤其是低頻更加扎实,帮我大量减 ...

呢d咪就係玩毒物既後果咯﹗ (死到爽嗎。。﹖ )
‘Isoclean 105F II’排插加嘛‘Super Focus’ 電源线真係威力好勁﹗(好恐怖既毒物﹗ )

黑仔都係件好事嚟既﹐最起碼已經解決你系統問題咯﹗
一次過痛﹐好過成日痛啦。(上。。排插先﹗)

原帖由 kenlabs 于 14-8-2009 09:56 AM 发表

我經驗之談﹐booming是喇叭擺位和空間的問題。
我朋友最近剛完全解決了booming問題。就是在音響房內全換上armstrong天花板。

多谢版主的意见.....!!!!!  
相信不关喇叭擺位......其实在这里最大问题就是空間和电源,因为我的音响空间不是好大。
不过我都有摆放厚的地毯和吸音海绵,摆放后都有改善了好多。
至于換上armstrong天花板,相信不能够完成。

(因为间屋是租的......)

至于电源方面看到以下的图片,你就会明白。因为现在我租的是flat楼,所以安装的MCB,RCCB都是比较细(A)和电线都好细条。
我为有在电源方面动手,将饱满的电源传送到我的音响系统。

(之前)

(之后)

回复 780# kk6868 的帖子

Sorry.......可能那晚给兩條大毒蛇,搞到晕晕地。
一时记错了,多谢KK6868帮我補充........!!!!!

回复 781# kk6868 的帖子

这个"Isoclean 105F II"排插,我一定会拥有它的。

(不过不是现在......等我搞掂d野,就会征服它)

原帖由 黑仔3838 于 15-8-2009 01:05 AM 发表
这个"Isoclean 105F II"排插,我一定会拥有它的。

(不过不是现在......等我搞掂d野,就会征服它)

哈哈﹗嘿仔明天你就可以拥有它啦。。﹗
只要講一聲OK﹐就會在你家咯﹗

(連我自己都中。。。埋毒﹗夠力)

原帖由 kk6868 于 15-8-2009 03:00 AM 发表

哈哈﹗嘿仔明天你就可以拥有它啦。。﹗
只要講一聲OK﹐就會在你家咯﹗

(連我自己都中。。。埋毒﹗夠力)

好......就等今晚,睇有无奇迹出现!!!!!

(难怪你会中......除了e条蛇好之外,也是超级死鸡)

Follow Us

回复 786# 黑仔3838 的帖子

我以为你当天就把排插留下了。 黑仔记得寄email给我呀。

原帖由 kkthen 于 15-8-2009 11:50 AM 发表
我以为你当天就把排插留下了。 黑仔记得寄email给我呀。

你个毒友.....又来毒我。
今晚你有过来吗?
最latest list,我已email给你了!

回复 784# 黑仔3838 的帖子

啦啦声带它回你的屋啦。你那边不可以少佐它的。

原帖由 long2292 于 16-8-2009 01:21 AM 发表

我都認為是。。﹗
照我睇﹐好像你果邊應該需要佢’多點哦﹗

回复 790# kk6868 的帖子

那个排插不刚我搞的

原帖由 long2292 于 16-8-2009 11:16 AM 发表
那个排插不刚我搞的

咪試插過﹐哪會知道這類排插不適合你用﹖
再唔得﹐咪再試插毒蛇咯﹗﹗哈哈。

回复 792# kk6868 的帖子

问题是我没有你们这么多部机。讲HiFi机的话我可能是在你们当中最少的。

原帖由 long2292 于 16-8-2009 01:21 AM 发表

哈...哈...Long少!!!!!!
经过昨晚的苦战之下,我终于征服了e个Isoclean排插。你不要睇小e个排插,内置了analog filter。出来的效果你是意想不到的,连我地挑剔的"白老鼠"都觉得意外。

不过都要多谢我们的奇人,找些毒物给我们试和搭配。
老套一句:"如果没有他,我们的音响旅程真的好模糊和寂寞"。

原帖由 long2292 于 16-8-2009 05:29 PM 发表
问题是我没有你们这么多部机。讲HiFi机的话我可能是在你们当中最少的。

如你認為不夠﹐就加多部後級雞來搞下羅。。﹗﹗
掂樣睇龍少兄。。﹖﹖

龍少你睇下黑仔﹐俾人毒到鬼咁爽與興奮。。﹗﹗
(你話呢﹗d毒是有幾毒啦﹐最後咪會發生意外事羅。 )

黑仔依家有靚毒物陪住你﹐種會寂寞乜﹖
恭喜你音響系統更上幾樓了。。﹗﹗﹗

原帖由 kk6868 于 16-8-2009 07:59 PM 发表
龍少你睇下黑仔﹐俾人毒到鬼咁爽與興奮。。﹗﹗
(你話呢﹗d毒是有幾毒啦﹐最後咪會發生意外事羅。 )

黑仔依家有靚毒物陪住你﹐種會寂寞乜﹖
恭喜你音響系統更上幾樓了。。﹗﹗﹗

现在俾d毒物搞到甘爽,边会寂寞啦....!!!!
KK6868......大家甘话啦....嘻...嘻...!!!!

回复 795# kk6868 的帖子

Long少.......或者加DAC都可以吗!!!!!

原帖由 黑仔3838 于 16-8-2009 09:18 PM 发表
Long少.......或者加DAC都可以吗!!!!!

好注意。。﹗(不如你又升級埋。。﹖)

原帖由 kk6868 于 16-8-2009 07:39 PM 发表

如你認為不夠﹐就加多部後級雞來搞下羅。。﹗﹗
掂樣睇龍少兄。。﹖﹖

我的牛机再加牛会不会太牛牛啊。我惊到时的声。。。