佳礼资讯网

ADVERTISEMENT

楼主: 黑仔3838

7k - 8k 能买到什么牌子pre power amp?

黑仔入佐新毒品。。。。靓正

原帖由 long2292 于 7-8-2009 09:06 PM 发表

我这些算皮毛吧了!
那你的系统又进展如何?
最进看你试了好多新毒物?
有没有给它们毒到?

原帖由 黑仔3838 于 7-8-2009 07:35 PM 发表

AN 毒物就没搞了,现在试配搭电源线。
最近买了条Siltech SPX 20的电源线再加上Furutech FI-11的插头,出来的效果真的不错。

http://i579.photobuck ...

哈哈﹗終於多咗位‘SILTECH’或‘Furutech’會員﹗
俾這兩種毒嘢﹐玩到開心嘛﹖

(有‘銀’再玩多條‘小藍蛇’﹐音色種會有更大既改善咧﹗ )

原帖由 long2292 于 7-8-2009 09:06 PM 发表

聽講你咪係入咗好多靓毒物哦﹖
睇你試到幾過癮吓﹗(小心俾滴毒咬到你唔放得﹗)

原帖由 kk6868 于 8-8-2009 03:48 AM 发表

哈哈﹗終於多咗位‘SILTECH’或‘Furutech’會員﹗
俾這兩種毒嘢﹐玩到開心嘛﹖

(有‘銀’再玩多條‘小藍蛇’﹐音色種會有更大既改善咧﹗ )

按上了"小藍蛇",d音质得确好了很多。
不过BASS方面还需要调整下。

(KK6868,你有什么意见?)

原帖由 黑仔3838 于 10-8-2009 07:21 PM 发表

按上了"小藍蛇",d音质得确好了很多。
不过BASS方面还需要调整下。

(KK6868,你有什么意见?)

個人認為揾多幾種電源線品牌來调整試吓﹗
如供電源俾器材充足﹐應該可以收壓到底音滴質更加會平衡﹗
慢慢試吧﹐問題唔大啦﹗

剛剛試咗Isoclean二哥 Super Focus 系列電源線﹗
此類線俾後級或前級機用有好大既改善與提昇。
尤其係在底音頻﹐聆聽到滴超低音質會更稳也更加紮實。

哈哈﹗這電源線明天會同你見面。。﹗

Follow Us
哇。 好靓的蛇。 我今晚很想过来八一八。

回复 766# kk6868 的帖子

靓野。见到真是又爱又恨。黑仔,不知你的听后感是什么。

原帖由 kkthen 于 11-8-2009 11:56 AM 发表
哇。 好靓的蛇。 我今晚很想过来八一八。

如你能抗毒蛇者﹐就可以來試聽下。。﹗
唔係就要付出很大代價咯。
(哈哈﹗今晚係試。。三條大毒蛇﹐小心俾蛇咬到。)

原帖由 long2292 于 11-8-2009 04:10 PM 发表
靓野。见到真是又爱又恨。黑仔,不知你的听后感是什么。

龍少﹐您親自試下﹐就會知道條毒蛇有幾毒或厲害。嘻﹗嘻﹗

您唔怕俾蛇咬﹐就拿條毒蛇來搞下。
(包你搞到滿意﹐。。。會唔舍得放生咧﹗)

原帖由 kk6868 于 11-8-2009 02:51 AM 发表

個人認為揾多幾種電源線品牌來调整試吓﹗
如供電源俾器材充足﹐應該可以收壓到底音滴質更加會平衡﹗
慢慢試吧﹐問題唔大啦﹗

剛剛試咗Isoclean二哥 Super Focus 系列電源線﹗
此類線俾後級或前級機 ...

Isoclen电源线,真的没试过!
真的好想试下,睇下效果可以去到乜程度。
照你所试用在後級或前級機后有好大改善與提昇,不知到细佬(focus)有没有这种效果?

原帖由 黑仔3838 于 11-8-2009 05:54 PM 发表

Isoclen电源线,真的没试过!
真的好想试下,睇下效果可以去到乜程度。
照你所试用在後級或前級機后有好大改善與提昇,不知到细佬(focus)有没有这种效果?

今晚你咪知哪幾條毒蛇會去到乜程度咯。。﹗
(包你試後﹐死到直直﹗。。。咬住你唔放。)

原帖由 kk6868 于 11-8-2009 06:03 PM 发表

今晚你咪知哪幾條毒蛇會去到乜程度咯。。﹗
(包你試後﹐死到直直﹗。。。咬住你唔放。)

好....我就等你们来....!
现在都半生死了,死到直直有如何!!!!!

原帖由 黑仔3838 于 11-8-2009 06:10 PM 发表

好....我就等你们来....!
现在都半生死了,死到直直有如何!!!!!

種咪死得住﹐你都咪插入條毒蛇來試聽過﹗
可能有驚喜俾你咧。。。。。。。。。﹖
(一條唔夠喉﹐咪插夠三條羅。。﹗)

原帖由 kk6868 于 11-8-2009 06:19 PM 发表

種咪死得住﹐你都咪插入條毒蛇來試聽過﹗
可能有驚喜俾你咧。。。。。。。。。﹖
(一條唔夠喉﹐咪插夠三條羅。。﹗)

有惊喜,当然会有快乐啦!
但是还有点痛,就是要出钱啦....哈....哈.....!

原帖由 黑仔3838 于 11-8-2009 06:27 PM 发表

有惊喜,当然会有快乐啦!
但是还有点痛,就是要出钱啦....哈....哈.....!

玩音響就是咁羅﹗錢行頭咧。  
加滴嘢或插滴毒蛇都是要加。錢呀﹗:@
(小心為妙玩羅﹐睇住荷包玩﹗ )

最重要都是自己玩到開心就OK啦。

以下两条毒蛇就是NBS阿大(Black Label) 和阿二 (Omega)。
这两条蛇又粗又硬,睇到以下图片你就知道乜叫硬。
这两条毒蛇在我系统就不可以完全发挥到它们的威力,因为这两条毒蛇的设计是适合按上比较大吃的Power Amp。

(如果适合就惨啦!!!!荷包就大出血)

1. NBS Black Label

2. NBS Omega

之后再换上Isoclean 105F II的排插和Super Focus电源线。
估不到出来的效果,可以甘大!!!!!!
那音质完全不同,人声比之前更順滑自然。
尤其是低頻更加扎实,帮我大量减少了Booming。
而其他方面也改善很多......

(这次真的俾Isoclean搞到死到直直,无翻身机会。e次真的要忍忍痛一次)

原帖由 黑仔3838 于 13-8-2009 08:41 PM 发表
之后再换上Isoclean 105F II的排插和Super Focus电源线。
估不到出来的效果,可以甘大!!!!!!
那音质完全不同,人声比之前更順滑自然。
尤其是低頻更加扎实,帮我大量减 ...

我經驗之談﹐booming是喇叭擺位和空間的問題。
我朋友最近剛完全解決了booming問題。就是在音響房內全換上armstrong天花板。

原帖由 黑仔3838 于 13-8-2009 11:15 PM 发表
以下两条毒蛇就是NBS阿大(Black Label) 和阿二 (Omega)。
这两条蛇又粗又硬,睇到以下图片你就知道乜叫硬。
这两条毒蛇在我系统就不可以完全发挥到它们的威力,因为这两条毒蛇的设计是适合按上比较大吃的Power Am ...

黑仔哥﹐唔好意思幫你補充小小錯誤﹗
其實兩條NBS大毒蛇都是屬于頂爺級線﹐
是NBS產品兩種不同系列線材﹗(如我無記錯。。﹗)

有時唔係貴既線材就一定能適合﹐都係要睇配搭器材﹗
但是這兩條大毒蛇在你系統都有發揮到佢優點﹗(最明顯在底音哪邊。)
只不過是唔夠全面性吧。。﹗(你咪好彩咯﹐如果OK話﹐就死到更加惨啦﹗;)