佳礼资讯网

ADVERTISEMENT

楼主: SupermanHIEW

影碟与电影情报总站

刚刚看完wolverine回来,我觉得很好闷(幸好票是免费的。。。)

评分

+ 3 我很赞同

eric92penang 发表于 3-8-2013 09:47 PM
刚刚看完wolverine回来,我觉得很好闷(幸好票是免费的。。。)

哎呀~ 忘记了提醒你们。

金刚狼有很多劣评!

"點解一個二個編劇係都要D英雄人物變成普通人,無晒應有的力量,衰到要條女救,007係咁,蝙蝠俠係咁,連狼人都係咁,
成套戲得幾段打,打得唔好睇唔在講,仲不停係咁講講講............係咪痴線架?
硬食125分鐘,兩個幾鐘呀~~~悶到我想死,成套戲就係睇佢有幾廢,連打大佬都打唔惦,要條女幫手,火滾@@@@@@

如果睇3D仲慘呀,唔係因為個手機Mon發光影響其他人,我真係想上網解悶。
一出字幕立即離開座位,話之你有無片尾睇。
人生又白白浪費了兩個小時在這裡,無心機呀,今日自修!!!!!!! " .... 香港AVBUZZ

“好不辛苦由頭捱到落尾,要嚴重警告各位巴打,首先完全唔覺係3D,劇情老套,長篇大論兼平舖直敍。呢期興玩英雄的心路歷程,但好明顯眼高手低,戰鬥場面又雞。
日本片冗長沉悶的風格,如果ironman3你都覺悶,呢套絕對蚊脾同牛脾,忍唔住都要講女角唔靚之餘都可以講係醜,sorry實在太大打擊。
真係坐到俾蟻咬咁,有幾位更加提早離場,tvb師奶劇劇情都擺得上枱...我希望唔好助長歪風,扮3D呃錢、拍得爛仍然賺!好痛心,浪費左一個大好角色,上集唔算好但總算中規中矩,呢套絕對係垃圾級別,繼生化危機5之後另一套俾到我唔駛錢都唔想睇的感覺。
真係無興趣再等佢完字幕,再受難多幾分鐘睇佢的所謂伏線,一出字幕即無鞋擐劇走,上集個伏線都係同今集完全無關,真係嘥氣!
唔當gi joe黎睇都勉勉強強喇,如果當gi joe黎睇你會問咩黎架,完全拜batman的超級成功所賜,所有戲都要跟風,走現實主義,但導演風格各有不同,強行抄襲就變得不倫不類,呢集狼人就係咁
唯一可取是狼人狀態大勇,真係好型,副曷操到好fit” .... 香港
freestylemen

"我都中伏.....
“「絕無3D」 「故事沉悶」
我$65早場都嫌「貴」” ....
香港emuho888

Ken大po的我看了几部。
evildead这次只是玩血腥,很恶心下。不过还算是entertaining的。
Turbo我去看3D,也是看得开心。
Beautiful creatures的画质其实是很美的,有点灰紫的色调,看了很舒服。
Oblivion看了第二次才看出味道。取景很美。
不用说man of steel和pacific rim了,我就是fanboy,就喜欢这类型的电影(但一点都没有喜欢ironman3)
wolverine还有没有时间看诶,我想大概要等BD版了。

The Conjuring应该是近年很强的恐怖片,看preview都能吓到人,而且导演是大马华人,包kenlabs喜欢。

kkthen 发表于 5-8-2013 09:51 AM
The Conjuring应该是近年很强的恐怖片,看preview都能吓到人,而且导演是大马华人,包kenlabs喜欢。

是咯,刚刚去看下trailer,有几幕还被吓到~~

kong5091 发表于 5-8-2013 07:05 AM
是咯,刚刚去看下trailer,有几幕还被吓到~~

是真人真事改编的。

Follow Us
kenlabs 发表于 5-8-2013 12:01 PM
是真人真事改编的。

都不知道是真的还是为了要搏宣传~~

kong5091 发表于 5-8-2013 09:02 AM
都不知道是真的还是为了要搏宣传~~

重温预告片
[youtube]_FCaLiZtu9s[/youtube]

加场! Sorry Potter!
[youtube]W3UZy5bwCYA[/youtube]

人生第一張Mastered In 4K藍光碟。
我選了這部阿諾豬頭的舊作新拍...TOTAL RECALL
收到貨後﹐急不及待試看。

之前有說過﹐這種影碟並不是真正的4K畫面。
只是把多余的功能刪除﹐把空間留給重新由4K母碟壓縮而成為流量更大的標準2K(1080P)畫面。

老實說﹐在沒有比較之下﹐很難分偏普通BD和Mastered In 4K BD的分別。

細心觀賞後﹐發覺了這影片完全沒有雜音的。普通版畫面會有一點點沙沙的﹐尤其是在暗的畫面。

剛好這部電影的暗位特別多。可以用來考驗一下顯示器。

暗位欠佳的顯示器﹐在較暗的畫面時﹐會看不到畫面的細節。

這張BD用的聲軌是DOLBY TRUE HD。
我覺得音效比畫面會更加有驚喜﹗超低音好到不得了﹗軟硬兼備﹗
難到Mastered In 4K的音效也改善了﹗﹖是不是我的幻覺﹖

想在BD上看電影制作或其他花絮的話﹐我可以勸你不要買這類BD。
因為真的什么輪多余的東西都不會有。

评分

kk6868 + 5 想不到你也敗張來玩﹐音效確實一流﹗﹗﹗

kenlabs 发表于 7-8-2013 11:50 AM
收到貨後﹐急不及待試看 ...

意思说你赞成以后要买就买Mastered In 4K的藍光碟loh? 其实价錢和普通的相差会大吗?

魔 发表于 7-8-2013 09:19 AM
意思说你赞成以后要买就买Mastered In 4K的藍光碟loh? 其实价錢和普通的相差会大吗?

这部比普通版贵RM20左右。
还有暫时好像只有SONY电影。

佢高傲,但係宅心仁厚,他低調,但係受萬民敬仰。他究竟係天神嘅化身?定係地獄來嘅使者?
冇人知道。但係可以肯定嘅,就係每個人都俾佢一個稱號.....食神! 唔係唔係... 雷神﹗

新鮮出爐﹐第二波預告片﹗最後10秒好好笑﹗
[youtube]npvJ9FTgZbM[/youtube]

Sony 又来骗钱了,什么4K Remastered.....楼上大大真的是太有$ 了。。。杀盘不用考虑。。。小弟佩服。。吾还是慢慢pt 4K iso....

kenlabs 发表于 7-8-2013 11:50 AM
收到貨後﹐急不及待試看 ...

咁好料﹗。。仲有九套。。你係咁易殺嘛佢啦﹗﹗﹗

kk6868 发表于 12-8-2013 11:26 PM
咁好料﹗。。仲有九套。。你係咁易殺嘛佢啦﹗﹗﹗

大部份都系烂片... 杀唔落手!

kenlabs 发表于 13-8-2013 07:28 AM
大部份都系烂片... 杀唔落手!

最近冇新戲睇。。等新片出。。你有入到乜新戲冇﹖

kk6868 发表于 13-8-2013 11:35 AM
最近冇新戲睇。。等新片出。。你有入到乜新戲冇﹖

最近等运到....

kenlabs 发表于 13-8-2013 04:27 PM
最近等运到....

係d乜勁戲﹖

kk6868 发表于 13-8-2013 01:21 PM
係d乜勁戲﹖

这堆都是最近买的。

Resident Evil: Damnation
A Good Day to Die Hard
Hansel & Gretel: Witch Hunters
Sherlock Holmes  
Sherlock Holmes: A Game of Shadows
Real Steel
The Thing
The Sorcerer's Apprentice
Total Recall (Mastered in 4K)
G.I. Joe: Retaliation
Oblivion
Star Trek Into Darkness
World War Z
Ironman 3
Fast & Furious 6
Man of Steel
The Big Four World Tour 2013 Hong Kong Stop Karaoke (Hong Kong Verision04.68)
Tai Chi 1&2                        
Kung Fu Panda 2 (Hong Kong

kenlabs 发表于 14-8-2013 09:11 AM
这堆都是最近买的。

Resident Evil: Damnation

一次過爽~

是了, The Thing是新的还是旧的?