佳礼资讯网

ADVERTISEMENT

楼主: yateh1

Yamaha或Pioneer AV Receiver???

kenlabs 发表于 18-12-2012 04:40 PM
不要那么变态啦你﹗

等雞到達。。配搭試聽了才決定﹗﹗﹗

kk6868 发表于 18-12-2012 04:59 PM
重要是要它們‘叫’聲能令到你高潮那一殺哪就要射﹗﹗﹗

果然是高人 ~

我听了那么久就是没有要射的感觉 ~

看来我还喂不够饱它们 ~

kk6868 发表于 18-12-2012 03:29 PM
好事接近﹗還有不到兩星期就明年咯﹗﹗﹗期待﹗期待﹗

喇叭是2014或2015年了.......哈哈....

不是2013年啦.....

Upgraded 发表于 18-12-2012 05:05 PM
果然是高人 ~

我听了那么久就是没有要射的感觉 ~

如你所說和我之前的情況一樣。。應該是時候要升級某種毒物咯﹗﹗﹗

kk6868 发表于 18-12-2012 04:22 PM
若你試聽了P記。。可能你的轉變會360度呢﹗﹗﹗﹗

P记真係咁劲? 我记得去年怡保某音响店有几粒二手五字头同七字头P記丟出嚟平价都冇人要

yateh1 发表于 18-12-2012 05:22 PM
喇叭是2014或2015年了.......哈哈....

不是2013年啦.....

咁等法﹗﹗﹗會不會等到連硬都不會呢﹖

Follow Us
kk6868 发表于 18-12-2012 05:22 PM
如你所說和我之前的情況一樣。。應該是時候要升級某種毒物咯﹗﹗﹗

有想过 ~ 但实在是太多东西要买了 ~

AV 的话,我需要upgrade center speaker 和 subwoofer ~

hifi 的话,我需要4 个 power cord 和 upgrade speaker stand...

看来暂时是不能 “射”了 ~ 过了年看看还有多少子弹。。。。

kk6868 发表于 18-12-2012 05:26 PM
咁等法﹗﹗﹗會不會等到連硬都不會呢﹖

哈哈.....

明年打算换机头和电源线先.....

除非明年AV Show有special offer啦.....

换了amp之后要潜水一段日子先.....不然一直会中你们的毒咯......

魔 发表于 18-12-2012 05:23 PM
P记真係咁劲? 我记得去年怡保某音响店有几粒二手五字头同七字头P記丟出嚟平价都冇人要

唔係勁就係靚﹗若你有搞家庭音響就會理解佢原理﹗﹗﹗(質感與質量感﹗)
你都話係舊年咯﹐依家嘅P記新科技五到你唔信﹗
到頭嚟到要睇個人嘅取向﹐空間﹐器材匹配等等夾到冇﹗ 本帖最后由 kk6868 于 18-12-2012 05:45 PM 编辑

kk6868 发表于 18-12-2012 05:37 PM
唔係勁就係靚﹗若你有搞家庭音響就會理解佢原理﹗﹗﹗(質感與質量感﹗)
你都話係舊年咯﹐依家嘅P記新科技 ...

一见你咁"冲动"去买就知一定係正野~ 我只知P記 dj机同mixer係全世界最好用!!!!
是了, 你的大红花用乜后级推? Naim?

Upgraded 发表于 18-12-2012 05:28 PM
有想过 ~ 但实在是太多东西要买了 ~

AV 的话,我需要upgrade center speaker 和 subwoofer ~

哇﹗原來你搞著兩味的﹗前途無量也﹗﹗﹗﹗
那你有打算上什麼品牌中置喇叭和濕嗎﹖
家響電源線。。沒打算上 SILTECH 咩﹖ 本帖最后由 kk6868 于 19-12-2012 12:25 AM 编辑

yateh1 发表于 18-12-2012 05:33 PM
哈哈.....

明年打算换机头和电源线先.....

想更換什麼藍雞﹖。。。
對啦﹗電源這一環不能缺少﹐你有什麼電源線品牌目標沒有﹖

魔 发表于 18-12-2012 05:49 PM
一见你咁"冲动"去买就知一定係正野~ 我只知P記 dj机同mixer係全世界最好用!!!!
是了, 你的大红花用乜后 ...

又在我預算及喜愛之內﹐心血又來潮﹐五殺好似會對不起自己﹗
正係用緊兩粒Naim Amp 嚟推大紅花﹗﹗﹗

魔兄你嘅AV系統依家組合到惦樣﹖

kk6868 发表于 18-12-2012 06:52 PM
想更換什麼藍雞﹖。。。
對啦﹗電源這一環不能缺少﹐你有什麼電源線品牌目標沒有﹖

机头可能OPPO吧。。。只是担心cinavia因为我的BD很多是ISO file,可是我的NAS是Synology,所以还好。。

明年多数也会上4 bay的NAS。。。哈哈。。现在这个2 bay(4TB)不够用了。。。

电源线还没survey。。。。

等搞定amp先。。。。。AV show还有那么久。。。

kk6868 发表于 18-12-2012 07:05 PM
又在我預算及喜愛之內﹐心血又來潮﹐五殺好似會對不起自己﹗
正係用緊兩粒Naim Amp 嚟推大紅花﹗﹗ ...

差不多搞掂, 嚴重超支, 连訂咗嘅傢俬都冇lui拿....
就当係买俾自已嘅聖誕及新年礼物..

yateh1 发表于 18-12-2012 07:22 PM
机头可能OPPO吧。。。只是担心cinavia因为我的BD很多是ISO file,可是我的NAS是Synology,所以还好。。

...

上105﹖。。BD當然要看原版咯﹐不然抹殺了你的器材系統﹗﹗﹗

魔 发表于 18-12-2012 08:01 PM
差不多搞掂, 嚴重超支, 连訂咗嘅傢俬都冇lui拿....
就当係买俾自已嘅聖誕及新年礼物..

同感﹗殺下換下野。。不竟不覺都花咗唔少錢﹗
明年下半年睇嚟要挨麵包一段時間咯﹗﹗

kk6868 发表于 18-12-2012 08:47 PM
上105﹖。。BD當然要看原版咯﹐不然抹殺了你的器材系統﹗﹗﹗

哈哈。。不用105啦。。。。103应该够了。。。

BD当然还是会入。。。

yateh1 发表于 18-12-2012 08:57 PM
哈哈。。不用105啦。。。。103应该够了。。。

BD当然还是会入。。。

請問 103 現在老新跑著什麼價位﹖

kk6868 发表于 18-12-2012 03:56 PM
也恭喜你找到心頭好P記AMP﹗﹗﹗。。聽聞你要星期六才安裝啊﹖

若$順利。。可能 ...

P記的 BDP-150藍碟雞,看老翻沒問題哦. 没有one blue 哦