佳礼资讯网

ADVERTISEMENT

楼主: SupermanHIEW

影碟与电影情报总站

魔 发表于 14-2-2013 07:59 PM
加咗, master vol 仲係要开到七八十才有声, 沒有環撓声和dts / dolby hd 音效

不必再煩惱啦﹐終極毒人已肯出手﹐包沒問題﹗﹗

kenlabs 发表于 14-2-2013 08:09 PM
你再等我两天吧。如果我调不到, 你飞我出去马路都行。

有你出馬。。魔兄定果碌蔗﹗﹗﹗

魔 发表于 14-2-2013 07:59 PM
加咗, master vol 仲係要开到七八十才有声, 沒有環撓声和dts / dolby hd 音效

你的 player 的 audio 有没有 set pass-through ?

Upgraded 发表于 15-2-2013 08:52 AM
你的 player 的 audio 有没有 set pass-through ?

帮他搞了。但他的AVF播放器有点怪。
SET去HDMI RAW。 DTS HD没问题,但DOLBY TRUE HD就跑不到。普通DOLBY Digital 5.1就没问题。

kk6868 发表于 13-2-2013 03:02 PM
呢部領教過相當唔錯﹗。。刀劍箭聲正﹗﹗﹗

剛剛到手007﹗睇咗震撼一流﹗唔殺正版警察 ...

今天一口气看了两部LUC BESSON作品+都是Maggie Grace领衔主演的电影... LOCKOUT 和 TAKEN 2。真巧!

我比较喜欢DIE HARD式的LOCKOUT。音效也比较好。最后太空监狱大爆炸蛮震撼!

TAKEN 2不错。至少比BOURNE LEGACY好看。
最后吃雪糕那幕,我怀疑那女包的八仔就是其中一位奸铲的儿子!

kenlabs 发表于 15-2-2013 05:26 PM
帮他搞了。但他的AVF播放器有点怪。
SET去HDMI RAW。 DTS HD没问题,但DOLBY TRUE HD就跑不到。普通DOLB ...

多谢ken兄千里迢迢到小弟寒舍帮我的马兰雞妙手回春, 令我再享受闺房之樂, 揾日要请你食大歺, 牛欢喜啱唔啱?

Follow Us
Upgraded 发表于 15-2-2013 12:22 PM

原來是我的player沒set去HDMI RAW, 所以沒surround和hd音效~

kenlabs 发表于 15-2-2013 05:37 PM
今天一口气看了两部LUC BESSON作品+都是Maggie Grace领衔主演的电影... LOCKOUT 和 TAKEN 2。真巧!{:smi ...

我也怀疑那条八仔就是其中一位奸铲的儿子....如果有第三集

魔 发表于 15-2-2013 02:53 PM
我也怀疑那条八仔就是其中一位奸铲的儿子....如果有第三集

很明显会有第三集。

kenlabs 发表于 15-2-2013 05:37 PM
今天一口气看了两部LUC BESSON作品+都是Maggie Grace领衔主演的电影... LOCKOUT 和 TAKEN 2。真巧!{:smi ...

剛巧昨天我也看了TAKEN 2﹐個人覺的音效和故事也不錯﹐女包的身材也蠻好﹗﹗﹗

魔 发表于 15-2-2013 06:15 PM
多谢ken兄千里迢迢到小弟塞舍帮我的马兰雞妙手回春, 令我再享受闺房之樂, 揾日要请你食大歺,  ...

恭喜﹗你終於得到影音想要的喜悅﹗

kk6868 发表于 15-2-2013 09:24 PM
恭喜﹗你終於得到影音想要的喜悅﹗

所以呢几日会閉关, 早上炸戲, 晚上听歌捉kick~

魔 发表于 15-2-2013 09:57 PM
所以呢几日会閉关, 早上炸戲, 晚上听歌捉kick~

真羨慕死人﹗﹗﹗你是時候慢慢享受咯﹗
小心捉kick喔﹗捉錯蛇kick神仙都難保你了﹗﹗﹗

kk6868 发表于 15-2-2013 10:34 PM
真羨慕死人﹗﹗﹗你是時候慢慢享受咯﹗
小心捉kick喔﹗捉錯蛇kick神仙都難保你了﹗﹗﹗

仲有好多死穴, 例如環境影响, 声唔干淨

魔 发表于 15-2-2013 10:42 PM
仲有好多死穴, 例如環境影响, 声唔干淨

凡事起步難﹐慢慢一步一步嚟去調整﹐找到問題所在﹐一次過對症下藥搞惦﹗

環境係果大問題﹐可以嘅話儘量用喇叭擺位嚟解決﹗
聲音唔乾淨﹖應屬好多﹐器材搭配﹐電源﹐線材及震動共鳴等等之類所致。

kk6868 发表于 15-2-2013 11:15 PM
凡事起步難﹐慢慢一步一步嚟去調整﹐找到問題所在﹐一次過對症下藥搞惦﹗

環境係果大問題﹐可以嘅話儘 ...

有回音, ken兄巳教我点做

魔 发表于 15-2-2013 11:34 PM
有回音, ken兄巳教我点做

有KEN兄係大廳。。。實冇問題﹗﹗﹗
期待調教後的分享﹗﹗﹗

血滴子 The Guillotines﹗唔知好睇冇﹖

kk6868 发表于 16-2-2013 09:35 AM
血滴子 The Guillotines﹗唔知好睇冇﹖

听說是烂片中的烂片

魔 发表于 16-2-2013 10:04 AM
听說是烂片中的烂片