佳礼资讯网

ADVERTISEMENT

楼主: 不留名.

不留名*另类社会批评文集

原帖由 jackal74 于 1-7-2006 11:30 PM 发表

你应该是没有出国过吧!如果在外国你养的狗骚扰到邻居,你的邻居肯定把你告到PK,到时连人都没有屋子住,更何况狗?

如果我隔壁邻居的孩子每天吵闹,大喊小喊,哭爸哭妈,骚扰到我那可不可以告到他pk?我朋友就看过一次,直接从篱笆外射的,狗都没跑出去,干嘛这样啊。。。:@

身懷絕技

今日不留名终於軆會原來Masjid James地鐵站的确喺一個卧虎藏龍嘅地方,點解?因為個個落得嚟呢喥都講得上係身懷絕技吖...皆因不留名已响呢嗰龍蛇混雜中与不少高手過招,今日不留名更敗俾幾名使出慢版乾坤大娜移嘅女中豪傑吖...講出嚟真喺笑爆同道中人嘅口吖...唉...失敗也!

當回看呢啲身懷絕技武林高手所使出嘅絕技之中,而能够令不留名大開眼界嘅絕世武功就可以列為以下呢幾招:-

第一絕:死攝爛攝功
此絕常運用於列車門口,即係當眼前已冇晒位嘅時候...而咁啱又有區區個一尺夹六吋位嘅嚹俾啲所謂女中豪傑睇上咗之後...你就有機會目睹此絕!睇佢哋點使出呢式「死攝爛攝」,呢一絕的确好犀利...並非凡凡之輩吖。如果你錯過就嘥料!

第二絕:雄厚嘅内功
此絕常運用於列車門口,亦即係當眼前已冇晒位嘅時候...啲高手就會浑身發功,逼出軆内股内力將你震到尺幾遠去...輕則俾夹一夹,重則内傷!

第三絕:哼功地上飄,又稱之為「攝青鬼無影腳」
此絕常用於上列車嗰一刻,一般啲高手睇到入口有少少混亂時就會使出呢一絕喇。响電光火石之間...啲高手就由遠處一飄就飄到你眼前...好鬼犀利!

第四絕:霹雳迷煙功
此絕適用於列車内外每一刻,此絕就有如啲身穿夜行衣响瓦頂穿梭啲飛賊所放啲迷晕煙咁,非常之毒辣!而此絕萬萬不能學...否則终生後悔吖...事關此絕係會与习者二合為一軆嘅絕學,係極之入骨!不留名都係奉勸大家都係唔好眷戀此門絕學。

第五絕:打狗棒法
如果唔想與各路人馬閗個你死我活而落到列車内又想舒舒服服有個位坐嘅話...照咁睇嚟,你必定好使出丐幫洪七公幫主嘅「打狗棒法」咗。此絕非常犀利,而且又適用於任何一刻...既可以打狗棒自保亦可以用打狗棒殺敵。就好似打狗棒法第一式咁,“棒打雙犬腳”(即係將手中黑白棒左右晃動兼喺咁叉地)。只可惜此絕不易學,需要黑白棒一枝同雙眼要向上一反...咁先至講得係發揮得淋漓盡致吖!

單係呢五絕...不留名已甘拜下風。佩服!佩服!

原帖由 不留名. 于 12-7-2006 11:20 AM 发表
今日不留名终於軆會原來Masjid James地鐵站的确喺一個卧虎藏龍嘅地方,點解?因為個個落得嚟呢喥都講得上係身懷絕技吖...皆因不留名已响呢嗰龍蛇混雜中与不少高手過招,今日不留名更敗俾幾名使出慢版乾坤大娜移嘅 ...

我对不留名大侠你才是真正地甘拜下风·!!

原帖由 不留名. 于 12-7-2006 11:20 AM 发表
今日不留名终於軆會原來Masjid James地鐵站的确喺一個卧虎藏龍嘅地方,點解?因為個個落得嚟呢喥都講得上係身懷絕技吖...皆因不留名已响呢嗰龍蛇混雜中与不少高手過招,今日不留名更敗俾幾名使出慢版乾坤大娜移嘅 ...

不留名大侠,你写嘅文章有意思,朕好佩服你啊!

原帖由 轩辕皇帝 于 12-7-2006 12:31 PM 发表
不留名大侠,你写嘅文章有意思,朕好佩服你啊!

轩辕皇帝過奨喇,不留名只不過係將所見嘅一切一切...用另一種带有搞笑味道但又不失其意嘅筆法嚟表逹啫。可能一個月後我不留名可以出本LRT絕學,好攘大家参詳,参詳一下...哈哈... 未知错轩辕皇帝意思如何?

原帖由 不留名. 于 12-7-2006 04:55 PM 发表

轩辕皇帝過奨喇,不留名只不過係將所見嘅一切一切...用另一種带有搞笑味道但又不失其意嘅筆法嚟表逹啫。可能一個月後我不留名可以出本LRT絕學,好攘大家参詳,参詳一下...哈哈... 未知错轩辕皇帝意思如何?

好啊,到时候, 不妨送一本啤朕, 等朕参祥参祥下

Follow Us
原帖由 轩辕皇帝 于 12-7-2006 05:15 PM 发表

好啊,到时候, 不妨送一本啤朕, 等朕参祥参祥下

你ZOMOK???一直在学朕讲话???

頭先巧遇無名大侠,而佢亦常常出入於Masjid James呢個卧虎藏龍嘅地方;無名大侠更發現第四絕...就係....

第四絕:霹雳迷煙功
此絕適用於列車内外每一刻,此絕就有如啲身穿夜行衣响瓦頂穿梭啲飛賊所放啲迷晕煙咁,非常之毒辣!而此絕萬萬不能學...否則终生後悔吖...事關此絕係會与习者二合為一軆嘅絕學,係極之入骨!不留名都係奉勸大家都係唔好眷戀此門絕學。

呵呵呵...形容到很鬼马。

不留名大侠,记得多来这里发一些城市传奇哦。
迟些,等作品多了,我把全部集中在一起,不懂你意见如何?

我好象看不明白咧。。

係幾十年前,不留名係KL里係一位無名神話,由於厭倦江湖上的斗爭,所以隱性賣命,估不到今日草民我可以係佳禮里睇佢既文采,簡竟係令小人甘拜下風,下体落地。...陰勁!陰勁!

对我这个看不惯广东音中文的人,看到blur blur...

不留名大俠,
响呢度可以得几个广東字既唔係几多,
更況且寫得咁鬼馬得意既更係買少見少,呀...唔係,
係出高高价都買唔到至啱.
比心机呀大俠,得閒整多几篇上嚟睇睇,
細佬我会不時恭候拜讀嘞.......

原帖由 vinc666 于 12-7-2006 06:33 PM 发表
呵呵呵...形容到很鬼马。

不留名大侠,记得多来这里发一些城市传奇哦。
迟些,等作品多了,我把全部集中在一起,不懂你意见如何?

有意思,有意思。

原帖由 tomlee338 于 12-7-2006 07:34 PM 发表
係幾十年前,不留名係KL里係一位無名神話,由於厭倦江湖上的斗爭,所以隱性賣命,估不到今日草民我可以係佳禮里睇佢既文采,簡竟係令小人甘拜下風,下体落地。...陰勁!陰勁!

照咁睇嚟,理應十年前tom少侠也曾經响呢個卧虎藏龍嘅地方翻雲覆雨過好一段時期吖...也同不留名一様咁退隱江湖而隱性賣命去也...否則又點知不留名响十年前曾經叱o宅一時。可惜今次不留名嘅骤現而令到tom少侠身上有啲乜閃失,真係令不留名有點悔意。

原帖由 garnet_girl^^ 于 12-7-2006 08:28 PM 发表
对我这个看不惯广东音中文的人,看到blur blur...

我是广东人也看不明白。。。

今朝不留名又領悟到第五絕,况且此絕非常之犀利...不妨参考一下吖。

第五絕:打狗棒法
如果唔想與各路人馬閗個你死我活而落到列車内又想舒舒服服有個位坐嘅話...照咁睇嚟,你必定好使出丐幫洪七公幫主嘅「打狗棒法」咗。此絕非常犀利,而且又適用於任何一刻...既可以打狗棒自保亦可以用打狗棒殺敵。就好似打狗棒法第一式咁,“棒打雙犬腳”(即係將手中黑白棒左右晃動兼喺咁叉地)。只可惜此絕不易學,需要黑白棒一枝同雙眼要向上一反...咁先至講得係發揮得淋漓盡致吖!

原帖由 不留名. 于 13-7-2006 10:03 发表

照咁睇嚟,理應十年前tom少侠也曾經响呢個卧虎藏龍嘅地方翻雲覆雨過好一段時期吖...也同不留名一様咁退隱江湖而隱性賣命去也...否則又點知不留名响十年前曾經叱o宅一時。可惜今次不留名嘅骤現而令到tom少侠身 ...

自從十年前果一晚翻雲覆雨后,小人已不再流戀塵世,最多係“劉精兼流種”做好多件世上所有男人都會做錯既事
想不到尋晚,不留名大俠既文采居然令到小人獻身江湖,果然係上一代神話

e? 甘犀利?估晤到响度竟然可以揾到一套武林书集。。。
嗯。。楼主系晤系留底左另外一招,令人恨之入骨,令女人心惊胆跳,令男人咬牙切齿既。。。“咸猪手”。。。。

哇。。。我反而佩服你们的用的广东话。。。
讲容易,打字很难。。。
而且你们的文采也很好。。。哈哈。。。佩服!