佳礼资讯网

ADVERTISEMENT

約翰遜矢言英國「不會放棄香港」 港民反应.....

英國首相約翰遜周四表示,英國「不會放棄香港」,並指稱北京在香港回歸二十五周年之際沒有信守承諾。

約翰遜在Twitter發布的視頻訊息說:「我們向香港及香港人作出了承諾,我們有意維持承諾,盡我們所能使中國履行承諾。」

港民:
金毛仔瞓L醒未?你以為英國仲係一百年前的英國?中國仲係一百年前的中國?

-  仲好講    司機就係信咗英國不會放棄烏克蘭 而家搞到國破家亡 北約話不接受烏克蘭加入 仲要割地賠款

-承諾 BNO refugee 人人有一張盧旺達 one way ticket

- 批左 BNOer 入籍未?

- 今時今日,有乜資格關心香港!!?

-點樣不會放棄香港先, 英國鬼無一個好野。

-會點唔放棄法?

-G7,七個小矮國,過多幾年更加廢,強出頭只會被人笑恥

-精神病請及早治療… 英國無精神科醫生咩?

- 佢話唔會放棄用香港去攻擊大陸呀!

-金毛同七豬返屋企

-又想呃多d人去英國幫佢洗廁所

-約翰遜條友,其實係咪弱智?

-呢隻金毛狗
日日夜夜揾機會搞事
香港人已經放棄咗你英狗25年喇
屌你 瞓醒未呀?

- 佢個位危危符 要給引人眼球 唔係唔記得佢條XX鬼

-大陰國脫歐後,歐洲廿幾個國家都討厭佢...
儍西亂毛現要處處刷存在感...真悲

-精神分裂愈來愈嚴重.....

-佢系話不會放棄破壞香港

-保住英格蘭先啪❗

不会放弃送港人去卢旺达

然后。。。
BNOer 做个勇敢非洲人

Follow Us

- 不會放過香港、我知呀!

- 是旦啦,反正佢都係鳩吹

-手相智商都低成咁!?下面個d咪……??

-陰割佬瘋狗症發作

-信你英國佬果班黃L,而家個個等被送去非洲盧旺達,一百幾廿年前賣毒品去中國,跟手又搶咗香港做殖民地,仲好意思扮好人?真係仆街到一個點,渣滓中嘅渣滓

-日落左好撚耐啦,英國同篤屎都冇乜分別

-唔放棄搞亂香港同攞香港著數。

- 英國唔捉住美國隻腳有條撚運行咩

-現在仲信英國佬9吹的香港人,講快快快移民去英國,等英國鬼送佢哋去非洲過活。

-不會放棄香港BNOer市場

-致約翰遜:請你和英國永遠不要來!我和香港永遠放棄你啦!

-金毛仔你無野嗎?已經回歸25年,香港事務又關你事?咁好心起初回歸時又唔比英國藉香港人?得本BNO應酬香港人咋?依家又黎搵藉口搞事?

-廢英帝國要做老美契第,自身難保,仲要貪黃絲難民「5+1」徵費,還敢講這番說話,簡直一大笑話!

美國國務卿布林肯(Antony Blinken)稱,在中國的管治下,香港的民主已被侵蝕,並稱美國和香港站在同一陣線。

港民:

-並肩你老母
-佢啲係香港美國代理人 被國安拉哂啦  仲邊有代理人並肩
-美英好喇討厭
成鳩日賊心不死
-仆街人渣美國佬..
-關你乜事??其實美國國卿呢個位主要職責係咪負責撩事鬥非干預別國
-收皮啦!
-香港從來未試過有今日既民主,港英時期都系最尾十幾廿年先俾香港人選議員咋。

最风趣的评论,首推这个:

美國和香港站在同一陣線,齊齊回歸祖國

- 搞掂你老尾國內的“美麗風景線”先

- 慳d啦.....你老母

- 死開D啦

-你老尾收皮啦!學老尾哋民主甘,日夜要帶槍出街啊?咸家剷

- 其實英美澳加 班八婆政客真係勁煩

-邊L個要同條on9仔並肩作戰??唔好自己係一邊表錯情啦
鬼要同你並肩咩 收啦

-都話傻西冇個正常

-呢d說話要幾L厚既面皮先講得出?

-香港不能要與你老尾並肩 你老尾食能屎拉

-同香港並肩做中國特區?布仔醒目

-要學美式民主狂殺黑種人,用槍互射????

-請亞爺黑名單呢條乸型永遠不得踏足中國

-又唔見你老美去收啲逃犯黃c!

-英美又出來亂吠

-自己都搞唔掂就理人,仲講乜春嘢民主自由啦,out哂date

老霉搞屎棍:  和你们同一阵线

港民: 那我们齐齐回归中国

- 下?我有冇聽錯,美狗與香港肩並肩?甘仲咩制裁香港?我打九你係因為愛你?

-企你老母!死人美國狗!

-你因為要搞中共,你老美就搞撚埋黑暴香港我屋企就真系世系假!抵你老美今日比人恥笑雙重標準自己都出現美麗風景線呀!

-撚開啦,死尾狗,香港既野關你撚事咩

-民你老母.大眾要既係太平盛世,豐衣足食.好似你仆街英美國咁.民主疫情唔狗理共存.有錢唔使死.無錢話之你

-與香港並肩?傻上腦,邊個同佢並肩?老美啲人民有我哋咁開心自由先講啦!?

-好心佢收X LA

這是中國香港, 唔關你美國事, 顧掂自己先再講

你们等住, 等乌克兰解体俄罗斯后,北约就会进占俄罗斯领土, 现在的反攻已经逐渐成效了, 果然北约是算准俄国的武器的, 而且已经有实锤证据, 中共在武器支援俄罗斯炮弹打乌克兰, 现在海玛斯飞弹,一个个在定点清除俄罗斯的武器。

占据北方后, 台湾国军就会往南方和香港革命份子会合, 美国会提供大量的自走炮,给革命份子, 攻打香港的警察局, 和解放军, 还有越南军队也会参与北约的军事行动。 东边日本军队会占领上海和青岛, 西边新疆份子也会起义。

总之,解体中共已经成了北约和美国下个目标。   搞掉俄罗斯后,下个目标就是你们。

justebelmont 发表于 2-7-2022 12:36 PM
你们等住, 等乌克兰解体俄罗斯后,北约就会进占俄罗斯领土, 现在的反攻已经逐渐成效了, 果然北约是算准 ...

呵呵呵,你可以写个小说。

评分

dalap + 5 我很赞同

oyak999 发表于 2-7-2022 12:41 PM
呵呵呵,你可以写个小说。

蛇岛战之后, 明显开始反攻了。

dalap 发表于 2-7-2022 10:45 AM
- 下?我有冇聽錯,美狗與香港肩並肩?甘仲咩制裁香港?我打九你係因為愛你?

-企你老母!死人美國狗!

现在很多香港人静静隐忍,就像希盟支持者在忍住一样。 这些人很快就会成为反滞纳纳粹的了。

justebelmont 发表于 2-7-2022 01:03 PM
现在很多香港人静静隐忍,就像希盟支持者在忍住一样。 这些人很快就会成为反滞纳纳粹的了。
...

我告诉你谁真正在忍

那批过呆湾的就是真在忍了

你自己细品原因吧