佳礼资讯网

ADVERTISEMENT

楼主: water_gunner

次文化流 - the subcults

water_gunner 于 22-4-2005 20:36  说 :
喂 seven 你系英国,有没有见过 maharishi 地衫啊 ... 前几天在 ebay 找到件 maharishi 的 sweater , 70++ 英磅,实价定炒价啊

sewater 啊。。咩款0既先?因为通常maharishi 0既野可以好平,然之后被人炒到好高下。
如果系普通0既25-40++都买得到(我睇过5POUND一件!!)。但系如果有EMBROIDERED 0既话,会比较高啰,通常人炒都系炒依款啰。。

哈哈~~~米就系 embroided 个种啦~~~有条青龙系背后哇鬼死甘猛哈哈哈,好 gangsta 啊~! 个款系 hooded 既, 无 ziper 嘎,old school 老饼板仔啊你想点哈哈哈哈~~~ 甘样款头的一般几钱? i mean embroided hooddy 吖 ~

米讲咩,有时侯我觉得D坛主真系。。。哎。。。失望

klan concept store graffiti competition, malacca.

first place

the organizer's jeep cherookee. pretty cool.

[ Last edited by water_gunner on 3-5-2005 at 05:47 PM ]

water_gunner 于 29-4-2005 12:17  说 :
哈哈~~~米就系 embroided 个种啦~~~有条青龙系背后哇鬼死甘猛哈哈哈,好 gangsta 啊~! 个款系 hooded 既, 无 ziper 嘎,old school 老饼板仔啊你想点哈哈哈哈~~~ 甘样款头的一般几钱? i mean embroided  ...

哇哇哇。。有无甘型?!青龙甘猛啊。。通常hooded,unzip 0既 45p 起跳。。70p 个价钱系e-bay算吾错0既啦。。。我问过我买开间铺,甘上下价钱。

呢度得果几个人系度。。。。
@_@"

Follow Us
你买开个间 ... 又多样野整我羡慕 。。。。。。。。。。。。

喂 kamwah 兄,小众野 。。。无变啦 。。。。。

哎呀, 老板系同学0既阿哥嘛。。。
买开系因为可以减价,可以换,可以预留,可以去吹水,可以去净睇净弹却吾买。。几好啊~
而且又系breakdance0既kaki。。所谓益下自己人啊嘛。。
下次我返去,你考虑下搭我买啦!!又点话?

近排穷到哝啊,要发粪涂墙揾够钱先来买d luxuries!我要发粪涂墙,我要努力向上~~话是话你何时返归哇?还有你还欠我地一篇 skinhead 的论文喔~!

你o地真系好PRO罗。。。

真系要讲你o地对D穿着o既文化o既见解POST系潮流度

大马米真系好多对呢 D o野好理解o既o罗

water_gunner 于 9-5-2005 11:08  说 :
近排穷到哝啊,要发粪涂墙揾够钱先来买d luxuries!我要发粪涂墙,我要努力向上~~话是话你何时返归哇?还有你还欠我地一篇 skinhead 的论文喔~!

哎呀~~~~~好似系哦。。。。你睇啦你睇我,无所事事会造成记忆衰退。。记得house dance 又吾记得skinhead。。。。我尽快尽快交俾你,教授大人~~~

啊kamwah兄啊。。如果没记错gunner大人0既楼系俾人从潮流搬过来0既哦。。家阵想掂?

嘻嘻嘻寄人蓠下,唯有任人鱼肉啦阴功 ~~~~ kamwah 兄哦都系识少少扮代表咋,都系常识来,抛砖引玉啦,你睇家阵咪引到啊 seven 姐旧靓玉返来咯~~~~

话是话似乎有部日本戏系讲 EGL elegent gothic lolita 嘎,乜妻乜物语甘 .... quick quick find find and see see aa~ maybe can get some clue of the culture ~~

[ Last edited by water_gunner on 11-5-2005 at 02:49 AM ]

seven-11 于 9-5-2005 10:54 PM  说 :
啊kamwah兄啊。。如果没记错gunner大人0既楼系俾人从潮流搬过来0既哦。。家阵想掂?

所以米请两位第日可以返去潮流度发表你地对
潮流之类 O甘 O既 O野 D 意见

话晒两为都系前辈 =P ^-^

[ Last edited by kamwah on 11-5-2005 at 03:46 PM ]

呢 D 野边有话前辈不前辈嘎 ... 有叉脚落去,就知嘎喇 ~

water_gunner 于 11-5-2005 01:48  说 :
嘻嘻嘻寄人蓠下,唯有任人鱼肉啦阴功 ~~~~ kamwah 兄哦都系识少少扮代表咋,都系常识来,抛砖引玉啦,你睇家阵咪引到啊 seven 姐旧靓玉返来咯~~~~

话是话似乎有部日本戏系讲 EGL elegent gothic lolit ...

哇哈哈~~~咩靓玉?? 沙砖就有我分。。。边敢同你比哦。我0既口水之论,难登大雅啦。。大家吾嫌弃遮~

kamwah 于 11-5-2005 14:44  说 :

所以米请两位第日可以返去潮流度发表你地对
潮流之类 O甘 O既 O野 D 意见

话晒两为都系前辈 =P ^-^

[ Last edited by kamwah on 11-5-2005 at 03:46 PM ]

前辈?边敢当啊??
学gunner兄话斋,识小小扮代表,不足挂齿。。见笑啦,总边敢去个都丢人现眼啊??

话时话,你篇文要求用华文定英文?

方便既话就中文好好多啦 。。。

为什么叫skinheads,顾名思义,这是从他们剃了的头而研发的名词。他们是一班属于始于1960年的英国次文化的一组。他们跟west indian 的rude boy 还有英国的Mods 关系属于紧密的。

在skinheads里面,他们有几种不同的types,而这几种被整齐分类规划为3大类:
1。nazi-skinheads(称neo-nazi skins,也称white power.)
2。SHARP(SkinHead Against Racial Prejudice),ARA (Anti Racist Action) 和 RASH(Red and Anarchist Skinheads), Skins.
3。Traditional (trad), Trojan 或original skins.
当然还有几个比较属于subcategories的也很值得一提的。比如,hammerskins(属于military racist),Red or Redskins(communists),white pride。 也有一种叫gay skinhead的。

-待续-