佳礼资讯网

ADVERTISEMENT

楼主: 奀猪

火线下的江湖大佬 郑则士/黄光亮/苑琼丹/岑丽香

舞猫猫 发表于 18-5-2016 12:39 PM
昨天找人算帐还有跟高卡对骂也是笑死,很出位啊她

哈哈,笑死昨天找高卡那段~

扬明演技确实很木..........像新人

香香这据的演技有进步, 自然

肥仔爽在电视台说的那翻话, 看到我很感动
这部剧有笑声有温馨, TVB 还是适合拍这类型的戏

整部戏精华在妙姐和高卡,笑9死我

苑琼丹可以拿今年最佳女配角了~

评分

鬼之水刃 + 1 我很赞同

这部剧真的很好看。。尤其是妙姐和高卡

Follow Us
傻琳:你呢個上大人,我“孔乙己”你吖!
肥爽:你甘講就唔得咯,講三字經要有氣勢,甘先有感應力個嘛!
傻琳:甘應該點講咧?
肥爽:呵!你個上大人啊!我“孔乙己”你啊!

(時下最紅粗口替言:孔乙己

妙姐:xxxxxx
装修佬:得得得,无问题

妙姐:xxxxxx

妙姐:甘你去死啦

酱来屈南哥,佛都有火啦!!

tvb论坛的post,大家都看到很火滚。。
http://forum.tvb.com/viewtopic.php?f=1463&t=293557

南哥(黃光亮) 明明想做個好人, 呢3個女人就係度阻住哂, 20年前已經攞哂南哥一千萬,

先唔好理啲錢應唔應該充公,佢地收埋唔講仲要洗哂已經好賤, 冧姐(陳煒)同妙姐(苑瓊丹),

佢地係呢幾集入面不斷用奸計對付南哥, 明明人地搞個結婚周年紀念又整個女人出尼屈佢搞女人,

明明自己攞哂人啲錢已經衰, 又擔心南哥知道所以先發制人屈佢偷"咀爽爽"啲錢! 南哥已經唔計較

諗住好好咁做個經理, 爽哥(鄭側士)又擺返10幾萬落店諗住就咁算, 冧姐真係好賤! 本身已經搞到啲

伙記唔信南哥, 仲要同啲伙記加盬加醋係都要玩死南哥為止... 南哥一開始一無所有都係因為呢

三個女人, 睇下集預告南哥可能又變返衰人...

總結尼講南哥呢個角色真係套劇入面悲劇人物, 無論20年前幾衰都好, 坐完監出返尼點都還哂,

點解唔俾個機會佢改過自新? 講真妙姐呢個角色就算死我覺得觀眾都唔會點傷心, 因為佢本身都

好有問題, 從來唔會認錯仲要怪人... 冧姐呢個角色一開始覺得佢幾好, 依家越睇越火, 性格好有

問題又賤, 而菲姐就好蠢, 完全唔覺得呢個角色有思考能力, 好似弱智咁...人地講咩佢都信咁

希望結局南哥唔好咁慘, 起碼比返一個好結局比佢, 因為佢始終係個好人。

本来很温馨的家庭,还有感情很好的餐厅伙计,突然因为妙姐拿了别人的钱,还理直气壮“屈”柳卓南,变得大家都戴有色眼镜了。

这样冤枉人实在够贱的咯~

苑琼丹演技很过火, 生活中有将的人真的很讨厌。。。

应该要结局了吧?

妙姐拿了人家的钱好像很理所当然这样,而且还一大堆歪理...
就算真的被充公了,也不是你的钱来的啦

支持南哥重出江湖

laing 发表于 21-5-2016 11:36 PM
苑琼丹演技很过火, 生活中有将的人真的很讨厌。。。

莎士比亚讲过:“过火好过没有火。。例如僵”

沒有“妙姐”鬧場的這幾集感覺好像“沉寂”了不少……

又是气一气就中风入院的戏码。。。。。他们香港的老人家有这么弱吗?

星期一有一幕,香香和肥仔爽在医院一起讲"wasai,like 爆",感觉很可爱,很温馨。